PRVE ŽRTVE KRVAVOG NAPADA U BARCELONI "Malena Aria nikad neće upoznati svog tatu"

Foto: Facebook

PRVA imenovana žrtva terorističkog napada u Barceloni, Talijan Bruno Gulotta (35), ostavio je za sobom dvoje male djece. 

>>IZ MINUTE U MINUTU Broj mrtvih se popeo na 14, policija ubila vozača kombija?

Gulotta je bio na godišnjem odmoru u Španjolskoj sa suprugom i dvoje djece: stariji sin ima pet godina i uskoro će krenuti u školu, a mlađa kćer ima samo sedam mjeseci, premalena je da bi se ikad sjećala svog oca, javlja britanski Telegraph. 

Supruga uspjela zgrabiti sina u zadnji tren

Gulotta je nasmrt pregazio terorist u kombiju dok je šetao niz barcelonsku ulicu La Ramblu, popularno turističko odredište, držeći za ruku svog sina. Njegova supruga Martina uspjela je zgrabiti sina Alessandra u zadnji tren prije nego se kombi zabio u Bruna i ubio ga na licu mjesta. 

Martina je hodala iza svog supruga noseći sedmomjesečnu Ariu u rancu na svojim grudima kad je Bruno oboren, prenosi La Repubblica. Gulotta je radio u marketingu i prodaji u računalnoj trgovini Tom's Hardware u Legnanu na sjeveru Italije. Njegova obitelj, prijatelji i kolege saznali su za njegovu tragičnu smrt jučer navečer. 

Gulottini kolege kažu da je bio omiljen u tvrtki te da su mu zavidjeli na ravnoteži posla i života koju je uspijevao održavati. Jedan od kolega napisao je na stranici tvrtke da je Gulotta "objavljivao na Facebooku faze svog putovanja i sve je se činilo da ide onako kako bi očekivao od putovanja na godišnjem odmoru".

"Njegova obitelj i život više nikad neće biti isti"

"Fotografija iz Cannesa, jedna iz La Ramble u Barceloni. A onda ono što nitko ne očekuje: smrt mladog čovjeka, oca i životnog partnera majke svoje djece", napisao je kolega i dodao: "Bio je sposoban voditi bogati obiteljski život i briljantnu poslovnu karijeru s ravnotežom i na tome ću mu uvijek zavidjeti."

"Moje srce je uz malog Alessandra, koji se priprema za osnovnu školu sa sviješću da njegova obitelj i život više nikad neće biti isti. A onda mislimo na malu Ariu, koja nema tu užasnu scenu u svojim očima, ali koja nikad neće poznavati svog tatu".

Talijansko ministarstvo vanjskih poslova priopćilo je da je još troje Talijana ozlijeđeno u napadu. Dvoje je pušteno iz bolnice, a treća osoba je još uvijek na liječenju zbog višestrukih prijeloma. Među 13 ubijenih i više od stotinu ozlijeđenih u Barceloni su državljani najmanje 24 različite zemlje. 

Pročitajte više