Prvi sastanak predsjednika Josipovića i premijerke Kosor: Osmijesi i pupoljak na reveru

KAKO je bilo i najavljeno, novi hrvatski predsjednik Ivo Josipović primio je na Pantovčaku premijerku Kosor. Oboje su jučer rekli da vjeruju u uspješnu suradnju pa čak i ako se ne budu slagali, što su i potvrdili nakon sastanka koji je počeo u 9.30 sati i trajao nešto više od sat vremena.

Tijekom sastanka nije se dogodilo ništa spektakularno. Kosor i Josipović su, kako su kazali novinarima, dogovorili daljnju suradnju te načine komunikacije u budućnosti. Dogovorili su i sastanke Josipovićeva gospodarskog tima s ministrima, kako bi pokušali riješiti krizu u zemlji. "Treba izdvojiti da smo se dogovorili o vrlo konkretnoj suradnji, te da ćemo komunicirati bez posrednika kada to bude potrebno" - rekla je Kosor.

Novinare je zanimalo jesu li razgovarali o imenovanju Vojkovića hrvatskim veleposlanikom u Maroku, no precizan odgovor na to pitanje nisu dobili. "To nije bila tema sastanka", rekla je Kosor, dok je Josipović kazao kako njega zanimaju samo "stručnost i moralnost osobe koja bi trebala postati veleposlanikom" te da mu je politika po tom pitanju u drugom planu. Kosor je ipak zatim dodala kako informacija o Vojkoviću nije točna.

Kosor za Josipovića pripremila "nježan pupoljak"

Kako je proteklih tjedana Jadranka Kosor na meti javnosti zbog broševa koje nosi i za koje stručnjaci tvrde da njima pokušava poslati nekakve poruke, morala je i danas objasniti izbor broša u obliku cvijeta. Poznato je da se "cvijeće" nosi kad se ide nekome u goste, a za današnji izbor rekla je da se radi o "nježnom cvjetiću - pupoljku".

Prije nego što se sastao s Kosor, Ivo Josipović je primio posebnog izaslanika Svete Stolice msgr. Alessandra D'Erica.

Pročitajte više