Prvi susret budućih agronoma i gospodarstvenika krajem veljače

50-AK STUDENSKIH radova prikupljeno je za sudjelovanje na "Prvom susretu hrvatskih gospodarstvenika i studenata Agronomskog fakulteta", koji će se krajem veljače održati kao dio projekta Career Day.

Znanstveni odbor sastavljen od profesora, docenata, doktora i magistara znanosti odabrao je 26 zapaženijih radova koji će biti predstavljeni hrvatskim gospodarstvenicima.

Izabrani radovi pokrivaju sva agronomska područja, a svrstani su u tri sekcije: bilinogojstvo, stočarstvo i uređenje krajobraza. Kako je prikupljeno mnogo više radova nego što se očekivalo, susret je za prvi put ograničen na samo jedan dan. Voditelj projekta "Career Day" Zoran Vukašinović izrazio je nadu da će se projektu odazvati veliki broj gospodarstvenika i sponzora.

Svrha projekta "Career Day" i jest povezivanje i suradnja domaćih gospodarstvenika i budućih agronomskih stručnjaka, a i jedni i drugi će imati priliku prezentirati svoje dosadašnje uspjehe i planove za budući razvoj. Želja organizatora je pružiti studentima uvid u potrebe i zahtjeve tržišta na kojima će konkurirati kao budući stručnjaci, dok će poljoprivredni gospodarstvenici i tvrtke predstaviti svoje interese i potrebe studentima koji se obrazuju za rad u ovom sektoru.

Susret će biti održan 24. veljače u prostorijama novootvorenog paviljona VI Agronomskog fakulteta. Očekuje se sudjelovanje mnogih studenata i profesora, a pozvani su i ravnatelji srednjih i viših poljoprivrednih škola, dekan Poljoprivrednog fakulteta u Osijeku. Pozvane su i brojne domaće tvrtke, od kojih su neke potvrdile svoj dolazak i pomoć pri sponzorstvu, kao i budućoj suradnji. Detaljnije informacije dostupne su na www.agr.hr/studa/cda.

Pročitajte više