Pucnjava u školi u SAD-u: Najmanje 4 ranjena, uhvaćen napadač

Screenshot: YouTube/WFAA/Arlington Police

TIJEKOM pucnjave u srijedu ujutro u srednjoj školi Timberview u Arlingtonu ranjeno je više osoba, priopćila je policija.

 

 

Napadač je uhvaćen te se nalazi u pritvoru. Bit će optužen za tri točke teškog napada smrtonosnim oružjem.

Prve dojave o pucnjavi zaprimljene su u 9:15 sati ujutro po lokalnom vremenu.

Napadač u bijegu

ABC News piše kako je Mansfield ISD priopćio da je sada "situacija pod kontrolom" i da su učenici odvedeni u drugu zgradu kako bi bili u kontaktu sa svojim obiteljima.

Dodaje kako je nepoznati napadač upucao više ljudi prije nego što je pobjegao s mjesta događaja te da vlasti smatraju kako je do pucnjave došlo nakon svađe između učenika i još jedne osobe u razredu.

Troje ranjenih je hospitalizirano

"Najmanje četiri osobe su ozlijeđene. Troje je hospitalizirano, a jedna je imala lakše ozljede i odbila je daljnje liječenje", rekao je gradonačelnik Arlingtona Jim Ross, a prenosi CNN.

Osoba odgovorna za napad je upotrijebila pištolj, a ranjene su četiri osobe, piše ABC News. Dodaje kako su tri ozlijeđene osobe učenici, dok je jedna starija vjerojatno nastavnik/ca.

Identificiran napadač

Policija je imenovala napadača, koji je učenik te škole, te traži pomoć javnosti u pronalaženju osumnjičenog.

"Nazovite 911 ako znate gdje se nalazi 18-godišnji Timothy George Simpkins koji vjerojatno upravlja srebrnim Dodgeom s registarskom oznakom PFY-6260", objavila je policija na Twitteru.

Policija dodaje kako je Simpkins naoružan i kako se za sada smatra opasnim za okolinu. 

"Dvoje ozlijeđenih je upucano", rekao je pomoćnik šefa policije Kevin Kolbye i dodao kako za sada ne zna razinu njihovih ozljeda.

Pročitajte više