Pula: HSS u 8. izbornoj jedinici očekuje od 6 do 8 posto glasova

PREDSJEDNIK istarskog HSS-a Oliver Gmitrović danas je u Puli procijenio kako ta stranka na parlamentarnim izborima u 8. izbornoj jedinici očekuje šest do osam posto glasova, a da u toj jedinici neće ići u predizborne koalicije jer želi imati potpunu odgovornost za izborne rezulate.

Na tiskovnoj konferenciji Gmitrović je rekao da ne isključuje mogućnost poslijeizborne koalicije. Dodao je kako će HSS-ova predizborna kampanja biti afirmativna i promovirat će stranački projekt za razvoj Hrvatske.

Po njegovim riječima, na listi u 8. izbornoj jedinici istarski HSS participirat će s 40 posto, odnosno sa šest mjesta među kojima će biti i dvije izvanstranačke osobe, dok će primorsko-goranski HSS imati 60 posto, odnosno osam mjesta na toj listi.

"Razlika je u činjenici što na području Primorsko-goranske županije ima 20 tisuća više birača nego u Istri", zaključio je Oliver Gmitrović dodavši kako će predizborna kampanja za tu izbornu jedinicu HSS stajati između 350 i 500 tisuća kuna.

Potpredsjednik istarskog HSS-a Zdenko Tomčić osvrnuo se na program HSS-a naglasivši kako će stranka ponuditi projekt razvoja Hrvatske od kojega HSS neće odustati ni po cijenu, kako je rekao, prelaska u oporbu. Po njegovim riječima, budućnost je Hrvatske u gospodarskom razvoju sa sedam do osam postotnim povećanjem gospodarstva te godišnjom stopom rasta zaposlenosti od 2,5 posto. Razvoj gospodarstva, po Tomčiću, ima biti sustavan i povezan što, kako je rekao, "do sada nije bio slučaj".

Pročitajte više