Pula - Odbor za referendum: IDS se sprijateljio s desnicom

ČLANOVI Odbora za referendum protiv rasprodaje istarskog zemljišta smatraju kako se žurba vrha IDSa s projektom "BrijuniRivijera" poklapa s trenutkom kad u javnost počinju stizati podaci o velikim štetama i provizijama u privatizaciji hotelskoturističke tvrtke "Arenaturista" i istarskog zemljišta za osobnu korist čelnika IDSa, tvrdi član Odbora Bruno Poropat u današnjem priopćenju za javnost.

Kako tvrdi Poropat, članovima Odbora za referendum potpuno je jasno zašto se naglo sprijateljila desnica i uski krug IDS-a. Poropat se oglasio priopćenjem nakon što je župan Ivan Jakovčić na jučerašnjoj konferenciji za novinare izrazio zadovoljstvo što je premijer Ivo Sanader nedvosmisleno podupro izvedbu projekta "Brijuni-Rivijera".

Odbor za referendum navodi da je u osmoj izbornoj jedinici čak 38 posto birača glasovalo za stranke koje su javno osudile županove zlouporabe sa zemljištem, ali poštuje što je županova stranka u koaliciji sa SDP-om u toj jedinici dobila 41 posto glasova, kako tvrdi Poropat, "horor-kampanjom plašenja birača desnicom".

Dodao je kako je točno da je predsjednik Stjepan Mesić podupirao projekt "Brijuni-Rivijera", ali sve dok nije, smatra on, otkrio privatne interese odnosno "izlete" pojedinaca iz vrha IDS-a, čemu se javno suprotstavio. Odbor za referendum stoga će nastaviti djelovanje kako bi "zadnja bila riječ građana, a ne malih stranačkih elita", kaže se na kraju priopćenja .

Pročitajte više