Pula - Preminula i druga žrtva prometne nesreće policijskog kombija s imigrantima

Druga žrtva prometne nesreće policijskog kombija s imigrantima, koja se u nedjelju dogodila kod Vodnjana, preminula je jučer u pulskoj Općoj bolnici, potvrdila je na današnjoj redovitoj konferenciji za novinare glasnogovornica Policijske uprave istarske Štefanija ProsenjakŽumber.

U pulskoj bolnici jučer je umro 19-godišnji Velid Ahmetović, državljanih BiH iz Živinice, zbog teških i opasnih ozljeda zadobivenih u prometnoj nesreći koja se dogodila u nedjelju oko 1,45 sati kada je policijski kombi prešao na suprotnu stranu kolnika i zabio se u stablo blizu Vodnjana.

To je policijsko vozilo prevozilo bosanskohercegovačke ilegalce iz Buzeta prema Puli nakon što su ih hrvatski policajci preuzeli od slovenskih koji su ih zatekli na svom teritoriju. Buzetski policajci te su ilegalce, nakon obrade u PU istarskoj, trebali prevesti do prihvatnog centra Ježevo, pokraj Zagreba, a zatim ih prebaciti u Bosnu i Hercegovinu.

Na mjestu nesreće preminuo je 27-godišnji Ahmet Klačar iz Vogošća, a u pulskoj Općoj bolnici još je troje ozlijeđenih i dalje u kritičnom stanju.

(Hina) xbž ymć

Pročitajte više