Puljak na izvanrednoj konferenciji: Na čelu Inspektorata je tipični HDZ-ov uhljeb

Ilustracija: Miroslav Lelas/PIXSELL

NAKON što je jučer na Facebooku objavio da je dobio kaznu od 13.272 eura zbog nepravilnosti u dokumentaciji o rekonstrukciji vodovoda i kanalizacije u Vili Dalmacija, gradonačelnik Splita Ivica Puljak je za danas najavio izvanrednu konferenciju za medije. Podsjetimo, Puljak tvrdi da ga je Državni inspektorat kaznio za djelo koje nije počinjeno dok je on bio na vlasti.

"Ovo što se događa nama ovih dana se događa mnogim građanima Republike Hrvatske koji nisu umreženi u HDZ-ovu hobotnicu. Ovo rješenje iz Državnog inspektorata je pokušaj da se na nas izvrši pritisak i da nas se eliminira iz hrvatske politike, ali u tome neće uspjeti jer se mi nikoga ne bojimo".

"Utvrđeno je da nedostaje dokumentacija i mi smo zaustavili radove"

"Na čelu Državnog inspektorata se nalazi HDZ-ovac, tipični HDZ-ov uhljeb. Da mu nema HDZ-a, bio bi kruha gladan", kazao je Puljak, koji je potom počeo s kronologijom događaja. Rekao je kako je još u svibnju 2021. godine, prije nego što je Puljak došao na vlast, potpisan ugovor s firmom za izvođenje radova. 

Puljak je naveo kako je početak radova prijavljen u listopadu iste godine, dakle nakon njegovog dolaska na vlast. "Uskoro je utvrđeno da nedostaje dokumentacija i radovi su zaustavljeni od čuvara prirode. Mi smo odmah nakon toga zaustavili radove i naložili da se sve vrati u prvobitno stanje", istaknuo je. 

Pokazao je i primopredajni zapisnik kojeg je potpisala i Vladina povjerenica za grad Split. "Na stranici 67. primopredajnog zapisnika piše da je završena sanacije terase i kanalizacije glavnog objekta. Vraćanje u prvobitno stanje zbog zaustavljanja radova od strane građevinske inspekcije. Dakle, povjerenica je konstatirala da je sve vraćeno u prvobitno stanje", kazao je Puljak. 

Pročitajte više