Puljanka koja nije mogla dobiti vozačku zbog hidžaba privedena zbog preprodaje ukradenih terenaca

HRVATSKA policija pronašla je tri luksuzna BMW-ova terenca koji su ukradeni u Sloveniji i Srbiji. Radi se o prestižnim modelima X5 i X6, koji su pronađeni u Makarskoj, Karlovcu i Zagrebu.

Policija je priopćila tek da su tri osobe s područja Istre i Slavonije prijavljene za krivotvorenje isprava, ovjeravanje neistinitog sadržaja i prikrivanje. Nakon ispitivanja, pušteni su da se brane sa slobode.

Pušteni uz mjeru opreza

Dvojici je određena mjera opreza. Ne smiju napuštati boravište i moraju se javljati u lokalnu policijsku postaju. Jednom je oduzeta i putovnica.

Terete ih da su zajednički i dogovorno tijekom 2010. i 2011. godine pribavljali ukradena luksuzna vozila velike vrijednosti. Prodavali su ih preko oglasa. Kupcima su predavali krivotvorene strane račune sa lažnim podacima te krivotvorene njemačke knjižice vozila.

Teško je, međutim, za vjerovati da je to sve. Policija navodno još nije zaključila istragu te tragaju za drugim članovima kriminalne skupine uključene u krađu i šverc luksuznim automobila u regiji.

Osumnjičeni za preprodaju predsjednik Vijeća romske manjine Istarske županije

Kako doznajemo, među osumnjičenima za preprodaju luksuznim terenaca je i 20-godišnja Puljanka Margarita Bajrami, koja je prije dvije godine postala prava medijska zvijezda, nakon što joj je MUP odbio izdati vozačku dozvolu jer se fotografirala sa hidžabom, tradicionalnom muslimanskom maramom.

Njen potpis se našao na jednom od carinskih dokumenata zaplijenjenih terenaca, doznajemo od njenog oca Neđata, koji je također osumnjičen. Pokušali smo doznati od njega koji detalj, no ljubazno nas je odbio. Neđat Bajrami je, inače, predsjednik Vijeća romske manjine Istarske županije.

"Oprostite preumoran sam. Upravo smo se vratili iz Splita", kazao je Neđat. Još nam je kratko pojasnio da je automobile nabavio od trećeg osumnjičenika Nenada Stipanovića iz Slavonskog Broda. Vozila je uzeo da ih sredi, tvrdi da nije znao da su ukradena. Terence je prodao u Split, Zagreb i Vukovar. Margarita je i dalje bez vozačke.

Pročitajte više