Pupovac: Tri zastupnika SDSS-a razgovarat će danas sa Sanaderom

BUDUĆI zastupnici Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS) Vojislav Stanimirović, Milorad Pupovac i Ratko Gajica trebali bi se danas sastati s predsjednikom Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) Ivom Sanaderom oko sastavljanja buduće vlade, najavio je danas Pupovac na konferenciji za novinare. 

Rekao je da je Sanader SDSS-u poziv za razgovor uputio i prije izbora, i nakon izbora i jučer, i da su ga prihvatili.

Odbacio je spekulacije da bi SDSS u budućoj vladi Ive Sanadera, inzistirao, tražio ili eventualno prihvatio ponudu da ima neko ministarsko mjesto.

Odbacio je i tvrdnje novinara da je ulazak HNS-a u vladu uvjet SDSS-ove potpore Sanaderu.

Kao uvjet potpore Sanaderu SDSS od njega očekuje da koalicijske partnere ne traži desno nego lijevo od sebe.

"SDSS je uvjeren da se stabilna vlada, proeuropski kredibilna koju može formirati Sanader, mora pomaknuti, širiti prema lijevome centru, a ne desno od sebe", rekao je.

"Ako Sanader počne pregovore sa strankama lijeve orijentacije, može računati da će SDSS te pregovore podržati", rekao je.

Upitan od novinara koje su to političke stranke, Pupovac je rekao da ih ima više, ali da to nije SDP, koji je lijevu scenu devastirao i dodao da nije na SDSS-u da Sanaderu određuje s kojim će strankama lijevog političkog centra razgovarati.

Za koaliciju HDZ-a s HSS-om Pupovac je rekao da je HSS bio u sastavu dosadašnje lijeve koalicijske vlade, pa ne vidi razloga zašto ne bi mogao biti i u sastavu Sanaderove vlade.

Na pitanje novinara bi li SDSS podržao podržati vladu u kojoj bi bio HSP, odgovorio je da ne bi mogao podržati Vladu koja bi u svom sastavu imala ljude koji su, ustvrdio je, "u izbornim programima govorili da treba onemogućiti povratak Srba".

"SDSS-ova potpora Sanaderovoj vladi i u Saboru, ovisit će o njihovom djelovanju, a ne govorima, jer više nikome ne vjerujemo na riječ", poručio je Pupovac.

Pročitajte više