Pupovac: U vreći za smeće na Teslinom spomeniku je bio naš vijenac. Sve nam je jasno

Foto: SNV

Predsjednik Srpskog narodnog vijeća Milorad Pupovac reagirao je na vreću za smeće koja je jutros ostavljena na spomeniku Nikoli Tesli kojem je jučer bila obljetnica rođenja. 

Kazao je kako su on i njegovi suradnici otišli do spomenika oko podneva i da je vreća za smeće i dalje bila tamo, no da su onda vidjeli da je u vreći za smeće vijenac koji su oni jučer postavili povodom Teslinog rođendana. 

Pupovčevo priopćenje prenosimo u cijelosti.

"Danas prije podne dobar dio portala u Hrvatskoj prenio je foto i pisanu vijest o tome da je netko na spomenik Nikole Tesle u centru Zagreba (križanju Masarykove, Preradovićeve i Tesline) umjesto cvijeća povodom jučerašnjeg Teslinog rođendana po svoj prilici tokom noći postavio vreću sa smećem.

Gledajući te vijesti u prvi smo mah i sami povjerovali da je riječ o tome, te se oko podneva uputili da vidimo da li je smeće netko u međuvremenu maknuo. Kad smo došli do spomenika vidjeli smo da vreća za smeće nije maknuta i da se u njoj zapravo nalazi vijenac sa cvijećem koji je netko stavio u nju. Vijenac koji je stavljen u vreću za smeće a portali o stavljenoj vreći za smeće obavijestili javnost zapravo je vijenac koji su jučer oko 12.30 h položili predstavnici Srpskog narodnog vijeća, SKD Prosvjete, SDSS-a i Srpskog demokratskog foruma, dvojica saborskih zastupnika i jedan zastupnik u Skupštini Grada Zagreba.

Možda će se nekom činiti da je time šteta ili sramota manja, a nekome da nije riječ ni o šteti ni o sramoti već o uspješnom performansu. Kako god bilo mi veoma dobro znamo što se sa stavljanjem vijenca SNV-a i drugih srpskih organizacija u komunalnu vreću za smeće htjelo poručiti nama i o nama. Taj biljeg znanja predugo i presvakodnevno nosimo. Istina, možda ga nismo očekivali ni na Teslin rođendan, ni u Teslinom krilu, ni na križanju Masarykove, Preradovićeve i Tesline", poručuje Pupovac. 

Pročitajte više