Pusić o dokumentima Večernjeg: "To je dokaz da nije bilo dozvole za prodaju"

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

BIVŠA ministrica vanjskih poslova Vesna Pusić komentirala je današnje tiskano izdanje Večernjeg lista koje donosi dokument za koji te novine navode kako ruši tvrdnje da je Hrvatska ignorirala američka upozorenja oko nabave izraelskih vojnih aviona.

"Apsurdno je da u novinama kao dokaz pripremate nešto upravo suprotno"

"Meni nije jasna oprema u Večernjem listu koja te dokumente predstavlja kao neki dokaz da je bilo dozvole. Ako se pročita što piše u dokumentima, a to je da Izrael može dozvoliti hrvatskoj strani da pogleda avione i da može dati neku dokumentaciju, ali i to s prilično jasno definiranim ograničenjima. To je samo dodatni dokaz da nije bilo dozvole za prodaju", rekla je Pusić za N1 u saboru.

"Zašto je to objavljeno kao dodatni dokaz mi nije jasno. Vjerojatno su se nadali da su slova na dokumentima dovoljno sitna i da je na engleskom i da nitko to neće razumjeti, ali to je naravno apsurdno, da vi u novinama kao dokaz pripremate nešto upravo suprotno", dodala je Pusić.

"U slučaju nabavke aviona nema nijedan disonantan ton. Sve što je rekao veleposlanik i što piše u dokumentima je isto", zaključila je Pusić o napisima da su State Department i američko veleposlanstvo bili u neskladnim tonovima.

Pročitajte više