Putin ponovio mogućnost prodaje raketa Siriji

RUSKI predsjednik Vladimir Putin je u interviewu za izraelski dnevnik "Jerusalem Post" koji je objavljen u petak ponovio mogućnost da njegova zemlja proda rakete Siriji unatoč upozorenjima Izraela i Sjedinjenih Država.

"Kad govorimo o snabdjevanju oružjem jedne zemlje u regiji Bliskog istoka to snabdjevanje treba biti shvaćeno kao potpora obrambenim kapacitetima kao što je slučaj sa Sirijom", rekao je Putin u tom interviewu kojeg je dao u Krakovu u Poljskoj.

No, istaknuo je da njegova zemlja namjerava zadržati ravnotežu snaga u regiji. "Znamo koje su naše odgovornosti. Nismo poduzeli ni jednu mjeru koja dovodi u pitanje tu ravnotežu i nastavit ćemo slijediti taj model i u budućnosti", rekao je ruski predsjednik.

Dodao je da Moskva nema namjeru uvoditi oružje na Bliski istok "koje mogu upotrebljavati teroristi ili može biti predano nekontroliranim teroristima".

"Uvijek smo djelovali poštujući naše međunarodne obveze i nastavit ćemo to činiti a naše djelovanje nikada neće dovesti u pitanje ravnotežu snaga", rekao je Putin. 


Pročitajte više