Putnik zbog nepodnošljivog smrada izbačen iz kanadskog aviona

PUTNIK, koji je ušao u avion kanadske regionalne kompanije Jazz Air, bio je nakon kratkog vremena prisiljen napustiti ga zbog nepodnošljivog smrada koji je širio oko sebe, prenosi američka TV mreža CNN.

Ostali putnici na letu su, ubrzo nakon ukrcavanja u gradiću Charlotetownu na Otocima princa Edwarda, počeli otvoreno negodovati i tužiti se na putnika koji je sa sapunom očito bio "na ratnoj nozi“ pa osoblju zrakoplova nije preostalo drugo nego da smrdljivog putnika doslovno izbace.

Smrad izbačenog putnika bio je vrlo neugodan i "brutalan"

Jedna od putnica je lokalnim medijima opisala kako je sjedenje uz tog čovjeka doista bilo vrlo neugodno, a jedan je muškarac smrad opisao kao "vrlo brutalan".

Glasnogovornica aviokompanije Jazz Air Manon Stuart potvrdila je kako je putnik doista "udaljen iz zrakoplova", no nije precizirala zbog čega je to učinjeno, pozivajući se na pravo na privatnost putnika.

"Kao kompaniji, sigurnost i udobnost putnika nam je na prvom mjestu. Zbog toga se svaka situacija koja potencijalno ugrožava sigurnost i udobnost uzima vrlo ozbiljno te će i osoblje zrakoplova postupati u skladu s tim pravilima i u interesu većine naših putnika", objasnila je Stuart.

Dodala je kako će članovi posade aviona učiniti sve kako bi riješili svaku potencijalno neugodnu situaciju prije negoli ona preraste u ozbiljniji problem, no napomenula je da ni Jazz Air, kao ni većina ostalih aviokompanija, nema precizna pisana pravila postupanja prema smrdljivim putnicima.

Pročitajte više