Račan: HDZ je paranoičan

HRVATSKI premijer Ivica Račan odbacio je HDZ-ove tvrdnje o prislušnim uređajima u prostorijama stranke u Saboru, ocijenivši pritom te tvrdnje "paranoičnima".

Odgovarajući na pitanja zastupnika u saborskom "aktualnom prijepodnevu", premijer je još jednom odbacio tvrdnje predsjednika HDZ-a Ive Sanadera o prisluškivanju čelnika oporbe i novinara, kazavši da je riječ o teškoj optužbi bez argumenata i nedozvoljenom uznemiravanju javnosti.

"Kad je riječ o prisluškivanju, svaki ozbiljan političar mora biti svjestan odgovornosti o tome što govori" - kazao je Račan.

"Nema nikakvog posebnog tijela SDP-a i HSS-a zaduženog za prisluškivanje. Sanader to nije potkrijepio nikakvim dokazima ni činjenicama. Nećete moći dobiti informacije o sastavu tog posebnog tijela, jer takvo tijelo ne postoji, jer je to laž izgovorena zbog samo jednog razloga - 23. studenoga, kao ni argumente da su državni vrh
i premijer naložili prisluškivanje bilo koga" - dodao je premijer.

U prilog tvrdnji da je Sanader iznosio neistine, premijer je naveo i njegove nedavne tvrdnje, u slučaju Jambo da je skupini od 14 osoba SDP
naložio da iziđu iz HDZ-a i rade na diskreditiranju te stranke. Tada se, tvrdi Račan, "vidjelo da je najavljena prljava predizborna kampanja."

Tvrdnje HDZ-ovih zastupnika da su u prostorijama njihova Kluba zastupnika nađeni prislušni uređaji, premijer je nazvao paranoičnima, rekavši da ozbiljna Hrvatska ne zaslužuje "ovakvu eksplozivnu politizaciju". Premijer je novinarima u Saboru rekao kako od HDZ-a i njemu bliskih stranaka očekuje da krenu na ozbiljnije teme.

Pročitajte više