Račan: Na ovim se izborima odlučuje ide li Hrvatska naprijed ili natrag

PREDSJEDNIK SDP-a Ivica Račan na večerašnjem je središnjem predizbornom skupu koalicije SDP-IDS za 8. izbornu jedinicu, održanom u Rijeci, ustvrdio da se na ovim izborima ne odlučuje ide li Hrvatska ulijevo ili udesno, već ide li naprijed ili natrag.

Račan je rekao da sadašnja vlast nije učinila sve što je trebalo ili da to nije učinila dovoljno brzo, ali da je ponosan na ono što jest učinila.

Hrvatska je stabilizirana, udaljena je od gospodarskog ponora, postala je poštovana u Europi i približila se Europskoj uniji, rekao je Račan i naglasio da se o vlasti više ne odlučuje na ulici ili cesti, već na izborima.

Nositelj i prvi na listi za 8. izbornu jedinicu Damir Kajin (IDS) rekao je da se ova koalicija ne boji HDZ-a, već "revanšizma, nacionalizma, izolacionizma i ponovnog prebrojavanja krvnih zrnaca" koji su bili, kako je rekao, osnovne značajke HDZ-ove politike dok je bio na vlasti.

U zabludi su oni koji misle da će Hrvatskoj donijeti stabilnost "oni koji su je devedesetih doveli u potpunu izolaciju", rekao je Kajin.

S obzirom na to da sadašnja vlast nije ispunila sva obećanja, Kajin je rekao da mu sada "ni na kraj pameti nije obećavati nerealno" jer se preko noći ne može sve promijeniti. "Međutim", istaknuo je, "preko noći se sve može upropastiti krivim glasovanjem".

Na ovim, kako je rekao, izborima svih izbora odlučuje se kakva će se politika iz Zagreba voditi prema krajevima koje obuhvaća 8. izborna jedinica - u Istri, Rijeci, Hrvatskom primorju, na kvarnerskim otocima.

Na skupu su predstavljeni svi kandidati s liste, a okupljene su još pozdravili Gordana Sobol (SDP) i Ivan Jakovčić (IDS).

Pročitajte više