Radnici Željezare protiv direktora Fonda za privatizaciju: Duvnjak solira!

RADNICIMA Željezare Split dosta je svega, a pogotovo lažnih obećanja koje su im dali predstavnici Vlade.

Sporazumni raskid sa Zlomrexom zapeo jer su Poljaci dionice prodali Carlson Fondu

"Dočekat ćemo Božić u tvornici, blokirat ćemo i promet prema Karepovcu", kaže sindikalist Mladen Bekavac. "Nije se poštivao dogovor koji smo postigli s predstavnicima Vlade, Fonda za privatizaciju i Zlomrexa. Nije istina da Poljaci nisu dostavili potrebne papire, odvjetnik Zlomrexa predao je sve što su tražili", tvrdi Bekavac.

U HFP-u druga priča. Direktor Vedran Duvnjak za Index je još prošlog mjeseca izjavio da nisu imali druge nego pokrenuti proceduru za jednostrani raskid ugovora, unatoč tome što je potkraj ljeta dogovoreno da će se ići u sporazumni raskid. Duvnjak tvrdi da je zapelo jer Poljaci nemaju potvrdu da su dionice Željezare oslobođene tereta. Nisu to ni mogli napraviti, sumnja Duvnjak, jer su početkom rujna dionice prodali Carlson Fondu.

Pogon ugašen, a narudžbe stižu iz Indije, Libije i Srbije

Bekavac dozvoljava i tu mogućnost, no smatra da su ih svejedno trebali pozvati za stol kako bi zajednički odlučili o budućnosti Željezare. "Duvnjak solira. Zašto nas nije pozvao na dogovor?", pita se Bekavac, koji je s troje svojih kolega u nekoliko navrata štrajkao glađu, kako bi skrenuli pažnju na problem Željezare. 

Zadnji su minimalac primili prije 10-ak dana. "To je samo pozajmica. Fond se upiše na komad zemlje i onda nas isplati. Tražimo pokretanje proizvodnje. Imamo čitav niz zainteresiranih za naš betonski čelik. Narudžbe stižu iz Prištine, Srbije, Libije i Indije", kaže Bekavac.

Pročitajte više