Rakete ubile osmero u Izraelu; Hezbollah izgubio 43 boraca

HEZBOLLAHOVE rakete ubile su osmero ljudi na sjeveru Izraela, a trojica izraelskih vojnika poginula su u Libanonu u četvrtak kada je izraelska vojska nakon gotovo tjedan dana ponovo bombardirala južna predgrađa Bejruta.

Televizija Al-Arabiya objavila je k tomu da je u Libanonu poginuo i četvrti izraelski vojnik, no tu pogibiju nije potvrdila izraelska vojska, javlja agencija France presse.

Hezbollah je u izjavi objavljenoj u Bejrutu izjavio da "je dosad izgubio 43 svojih boraca otkako je počela izraelska agresija a ne 80 gerilaca kako se navodi u izvješćima", prenosi njemačka agencija dpa.

Izraelske žrtve su pale u u gradovima Acreu i Maalotu i broj stradalih od raketne vatre iz Libanona popeo se na 27, javlja Reuters.

Više od stotinu raketa palo je tijekom poslijepodneva i ubilo osmero, a ranilo desetke ljudi, objavila je policija.

To je najveći broj stradalih izraelskih državljana u jednome raketnom napadu otkako je osmero poginulo u napadu na lučki grad Haifu 16. srpnja.

Istodobno, u četvrtak navečer, prema vijesti France Pressa izraelsko zrakoplovstvo napadalo je istočnu četvrt libanonskoga grada Baalbeka, snažno uporište Hezbollaha u dolini Bekaa.

Njemačka agencija dpa javila je da su izraelski zrakoplovi u četvrtak bacali letke u okolici Bejruta upozoravajući stanovništvo da slijede bombardiranja.

"Dok bande Hezbollaha nastavljaju ispaljivati rakete na naše civile, kanimo bombardirati područja Bejruta... stoga upozoravamo stanovnike da odmah napuste Roueiss, Haret Hreik, Masrafiyeh i Bir al-Abed", piše u letcima.

Sve naedene lokacije su u južnim predgrađima Bejruta, gdje Hebzolah ima svoje uporište.

Pročitajte više