Ranjeni policajac: Mogao sam ubiti pljačkaša, ali teško je ubiti čovjeka

TEŠKO ranjeni policajac Jadranko Certin, kojeg je Kazimir Dužnović sa sedam hitaca izrešetao prilikom pljačke poslovnice Raiffeisen banke u Sesvetama, došao je k svijesti.

Nakon što su ga liječnici svim naporima održavali na životu tijekom operacija, triput oživljavali te mu dali čak 14 litara krvi, Certinovo stanje napokon je stabilizirano. Brojni hici iz kalašnjikova oštetili su mu pluća i prsni koš, lopaticu, obje noge, zdjelicu te lijevu nadlakticu.

"Pri svijesti je, može govoriti, te srećom nema ispada svijesti ili neuroloških ispada", kazao je za Večernji list dr. Milan Kujundžić, ravnatelj KBC-a Dubrava te dodao kako ranjeni policajac još uvijek mora biti na respiratoru, ali da su mu srce i pluća sad u znatno boljem stanju.

Bandić posjetio ranjene policajce

Njegov ranjeni kolega Boško Čenan, koji je dobio prostrjelnu ranu natkoljenice i koji se isto tako nalazi u KBC-u Dubrava na liječenju, gradonačelniku Milanu Bandiću, koji je danas posjetio policajce u bolnici, ispričao je tijek događaja.

"Dobili smo dojavu, a kako se izvana u banku nije ništa vidjelo, ušli smo unutra, no ne dalje od predulaza. Kroz staklo smo vidjeli razbojnika koji je stajao iza pulta i ljude koji su ležali na podu banke", ispričao je Čenan, a prenosi Večernji. "Uperili smo oružje u njega i vikali mu da baci oružje. No, u jednom trenutku on je zapucao, mladi kolega Grbavac se srušio, ja sam pogođen u nogu, a treći je uspio neozlijeđen izići iz banke. Napadač je počeo bježati, ali ja sam ga pogodio u kuk. Mogao sam ga i u glavu, ali nije lako ubiti čovjeka", rekao je Bandiću ranjeni policajac.

Ostali policajci, 50-godišnji Milovan Dakić i 20-godišnji Kristijan Novosel, dobro se oporavljaju i kod njih nema nikakvih komplikacija u pogledu tijeka njihova oporavka, rekli su liječnici.

K.S.
Foto: Siniša Sunara/CROPIX

Pročitajte više