Ratko Knežević: Treba ispitati ulogu Đukanovića i Caneta u ubojstvu Đinđića

CRNOGORSKI poduzetnik Ratko Knežević, nakon što je na suđenju u Zagrebu crnogorskog premijera Milu Đukanovića i srpskog poduzetnika Stanka Subotića Caneta optužio za naručivanje ubojstva Ive Pukanića, sada traži da se ispita uloga ovog dvojca u atentatu na bivšeg srpskog premijera Zorana Đinđića.

"Ubojice Zorana Đinđića jesu u zatvoru, ali jako je bitno razjasniti i ulogu Mile Đukanovića i Stanka Subotića Caneta. Đinđić bježeći 1999. godine od zamke koju mu je u Beogradu spremao Slobodan Milošević pobjegao i sakrio se u Crnu Goru, u Herceg Novi", kazao je za Press Knežević te dodao kako je bivši srpski premijer tamo upoznao Milu Đukanovića. Tvrdi kako je tijekom bombardiranja Srbije iste godine Đinđić upoznao i Stanka Subotića Caneta.

"Po beogradskim ulicama ubijali koga su htjeli"

"Zoran je od strane Subotića i Đukanovića trebao biti iskorišten kako bi lakše zavladali srpskim tržištem", kazao je Knežević, koji u svojim istupima Caneta i Đukanovića prokazuje kao šefove "duhanske mafije" te dodaje kako je dvojac u zadnjih 15 godina na beogradskim ulicama ubijao koga je htio. "Srbija je za njih uvijek bila tržnica, jer su upravo na srpskom tržištu prodavali sve vrste ilegalne robe, od cigareta do kokaina", kazao je Knežević te objasnio povezanost Đukanovića i Subotića s ubojstvom Đinđića.

"Analizirao sam zapise, autobiografije, sudska svjedočenja, intervjue. Evo, na primjer, imate zapis Bebe Popovića u njegovoj knjizi gdje opisuje kako je Legija u bermudama dolazio u vladu i na stepenicama od njega tražio susret s Đinđićem ne bi li Zoran sredio isplatu Canetova duga Srećku Kestneru", rekao je Knežević  te dodaje kako je indikativno i vrlo zanimljivo da su svi beogradski mafijaši imali dokumente Državne sigurnosti Crne Gore i uredno izdane dozvole crnogorskog MUP-a za nošenje oružja.

"Govor tijela Mile Đukanovića pokazao pravog naručitelja Pukanićeva ubojstva"

Smatra kako je to bio dio plana da se Đukanović štiti u Beogradu uz pomoć kriminalaca, jer se smatralo da oni najbolje jamče njegovu sigurnost od režima Slobodana Miloševića. Dodaje kako je  javna tajna da je zloglasni "zemunski klan" bio tjelesna straža Mile Đukanovića. Objašnjava kako je to počeo tek sada govoriti zato što je prošlog tjedna Đukanović rekao kako su Knežević i Pukanić crtali metu na glavi Zorana Đinđića.

"A to je strašna neistina, vrlo opasna poruka opasnog čovjeka i, na kraju, teška uvreda mrtvih ljudi", kazao je Knežević i dodao da je intenzitet Đukanovićevih izjava i govor tijela u toj emisiji pokazao pravog naručitelja Pukanićeva ubojstva.  

Pročitajte više