Riječka policija predstavila naputke za hodočasnike

POLICIJSKA uprava primorsko-goranska danas je na konferenciji za novinstvo, vezanoj uz pripreme boravka pape Ivana Pavla II. u Rijeci, predstavila letke s naputcima hodočasnicima koji će doći na euharistijsko slavlje na riječku Deltu, 8. lipnja.

U preporukama za hodočasnike navodi se da na mjesto euharistije treba izbjegavati unošenje uređaja poput videokamera, fotoaparata i mobitela, jer ti uređaji moraju biti podvrgnuti protueksplozivnom pregledu. Zbog toga će se oni moći unositi samo preko pet ulaza, na kojima će se nalaziti rendgenski uređaji, a pregled će iziskivati dodatno vrijeme te zadržavanje na ulazu ostalih hodočasnika.

Zabranjeno je i unošenja svih vrsta oružja, eksplozivnih naprava, predmeta pogodnih za nanošenje ozljeda kao što su staklene boce, palice ili lanci, svih vrsta alkoholnih pića, droga te dovođenje kućnih ljubimaca.

Policija je naglasila da neće biti dopušteno bacanje bilo kakvih predmeta, uključujući i cvijeće, u trenutku papina prolaska.

Načelnik Odjela za cestovni promet PU Robert Mišan kazao je da će željeznički promet biti zaustavljan po 15 minuta prije i poslije prolaska papine kolone jer željeznička pruga na dva mjesta siječe trasu papina kretanja Rijekom.

Vrijeme zabrane vožnje trasom prije prolaska papine kolone skraćeno je na dva sata, ali je navedeno kako će to vrijeme biti možda duže ili kraće, ovisno o sigurnosnom stanju.

Navedeno je da Protuobavještajna agencija do sada ne raspolaže niti jednim podatkom koji bi ukazivao na pokušaj remećenja reda i mira za vrijeme boravka pape Ivana Pavla II. u Rijeci ili na teža djela.

Pročitajte više