Riječki HNS: Vlada ne poduzima sustavne korake u brodogradnji

POTPREDSJEDNIK Hrvatske narodne stranke Miljenko Dorić izjavio je danas na konferenciji za novinstvo u Rijeci da Vlada ne poduzima nikakve sustavne korake u brodogradnji, nego da djeluje od slučaja do slučaja.

Rezultat toga je, kazao je Dorić, odlazak najboljih brodograđevnih stručnjaka iz zemlje.

Predsjednik riječke podružnice HNS-a Đani Poropat ustvrdio je da je slučaj "Viktora Lenca" još "jedan primjer HDZ-ova modela privatizacije u kojem se vodećim ljudima dopustio ulazak u vlasništvo". Kazao je da je takvo stanje posljedica krivo procijenjene razvojne dinamike, odnosno prevelikih ulaganja u prekratko vrijeme.

Poropat smatra kako bi sada "Viktor Lenac", ako je uistinu ugovorio poslove, trebalo novčano poduprijeti da se novonabavljen dok dovrši i pripremi za rad. "Ako ne", kazao je, "treba provesti brz kontroliran stečaj da se ne izgube ugovoreni poslovi".

Tajnik županijske organizacije HNS-a Anton Grego rekao je da se Uprava "Viktora Lenca" ponašala neprimjereno bahato kad je zatražila od radnika da napuste brodogradilište ili da rade bez plaće te da ima upitno znanje o vođenju brodogradilišta.

Grego je kazao da će narod, ako ne budu kažnjeni krivci, a to su, po njegovim riječima, Vlada i resorno ministarstvo, "ostati gladan i kruha i pravde".

Pročitajte više