Riječki klavirski duo proslavio 15 godina djelovanja

KONCERTOM u Mramornoj dvorani Pomorskog i povijesnog muzeja u Rijeci večeras je Riječki klavirski duo, koji čine pijanisti Nina Kovačić i Roberto Haller, proslavio 15 godina djelovanja.

Na programu su bila djela Camillea Saint Saensa, i to Varijacije na Beethovenovu temu op. 35 za dva klavira i Des Animaux, koncert za dva klavira i orkestar u c-molu J. S. Bacha te koncert za dva klavira i orkestar u Es-duru W. A. Mozarta.

Riječki klavirski duo nastupa od 1989. u Hrvatskoj i Italiji, a svira kompozicije svih stilskih razdoblja. Godine 1995. snimili su CD s djelima Mozarta, Schumanna, Milhauda, Hallera i Lutoslawskog.

Nina Kovačić je diplomski i poslijediplomski studij završila na ljubljanskoj akademiji gdje je osvojila "Prešernovu nagradu". Profesorica je klavira u riječkoj glazbenoj školi i korepetitorica na riječkom područnom odjelu zagrebačke Muzičke akademije. Dobitnica je Nagrade grada Rijeke za 2002. godinu i drugih brojnih nagrada i priznanja.

Roberto Haller diplomirao je na državnom glazbenom konzervatoriju "Giuseppe Tartini" u Italiji. Nastupa kao solist na klaviru i čembalu. Dobitnik je brojnih nagrada i priznanja, a djeluje i kao kompozitor. Njegove su skladbe više puta izvođene na manifestacijama "Dani svetoga Vida" i "Zajčevim danima" u Rijeci.

Pročitajte više