rijeka: četiri punkta za prihvat hodočasnika na euharistijsko slavlje

Organizacijski odbor trećeg papina pohoda Hrvatskoj odredio je četiri punkta za prihvat hodočasnika što dolaze na sutrašnje svečano euharistijsko slavlje na riječkoj Delti, koje će u 10 sati predvoditi papa Ivan Pavao II. L

Prvi je sjeverni punkt koji uključuje Grobničko polje i Autodrom, na njemu je osigurano parkiralište za oko 300 autobusa i prihvat otprilike 20 tisuća ljudi.

S Grobnika je organiziran prijevoz autobusom do Orehovice, a nakon toga vjernici će pješice po Ulici Antona Račkog doći do Delte.

Istočni je punkt parkiralište Viktora Lenca u Martinšćici, gdje je osigurano parkiralište za oko 400 osobnih automobila, odnosno 50 autobusa.

Iz Martinšćice hodočasnici će moći autobusom do Plumbuma, a nakon toga pješice po Ulici Polića Kamova i Šetalištu 13. divizije do Delte.

Treći, zapadni punkt, raskrižje je Mlaka u Industrijskoj ulici i ondje je osigurano parkiralište za oko 200 autobusa, odnosno za prihvat 10 tisuća ljudi. Hodočasnici će od Mlake pješice Zvonimirovom i Krešimirovom ulicom te rivom stizati do Delte.

Četvrti punkt - Centar, smješten je na Željezničkom kolodvoru pa će hodočasnici od kolodvora pješice do Delte.

Postavljena su i dva šatora s poljskim bolnicama, jedan u blizini kazališta, a drugi na Školjiću.

(Hina) ta sp

Pročitajte više