Rijeka: Josipu Šariću određen 48-satni pritvor

JOSIP ŠARIĆ (1969.) iz Rijeke koji je jučer, naoružan automatskom puškom i dvjema bombama, ušao na sjednicu riječkog gradskog Poglavarstva, zatočio članove Poglavarstva i, prijeteći, zatražio rješavanje svog problema, danas je saslušan u Istražnom centru riječkog Županijskog suda te mu je određeno 48satno zadržavanje u pritvoru.

Šarić je za sada osumnjičen za četiri kaznena djela - nedopušteno držanje oružja i eksplozivnih tvari, dovođenje u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom, protupravno oduzimanje slobode i prijetnje.

Općinskom državnom odvjetništvu danas je dostavljen spis o provedenim istražnim radnjama te se očekuje da odvjetništvo u roku od 48 sati Županijskom sudu dostavi istražni zahtjev, a nakon toga bit će razmotreno daljnje produljenje pritvora osumnjičenika.

Na saslušanju, koje je vodio istražni sudac Duško Tišma, osumnjičeni Šarić priznao je da je naoružan upao na sjednicu gradskog Poglavarstva dodavši da nikoga nije želio ozlijediti.

Rekao je da je to učinio jer mu je "grad sve oduzeo" te da je svoj problem već pokušavao riješiti u gradskoj upravi, ali bez uspjeha.

Josip Šarić je punomoćnik Anite Duvnjak, koja je 2002. od privatnog vlasnika kupila građevno zemljište na Srdočima u Rijeci. Prema Šarićevim navodima, prodavatelji zemljišta, iako ih je o tome izvijestila gradska uprava, nove vlasnike nisu obavijestili da će zona u kojoj se nalazi zemljište biti prenamijenjena iz građevne u zelenu zonu na kojoj neće biti dopuštena gradnja.

Gradska uprava ponudila je Šariću otkup zemljišta po cijeni iz kupoprodajnog ugovora uz nadoknadu plaćenog poreza, ali on ponudom, sudeći po postupcima, nije bio zadovoljan. Šarić je, navodno, uložio novac u pristupni put i uređenje terena, a zbog svojih problema već je prosvjedovao u gradskoj upravi.

Kako se danas doznaje iz riječke gradske uprave, prijeporno zemljište, ukupne površine 2.726 četvornih metara, Aniti Duvnjak prodali su Robert Grbac, Cvetana Cernjar i Milena Pokrajac iz Rijeke.

Pročitajte više