Rijeka: Otkriveno 10 kilograma marihuane u dvostukom dnu kombija

U BLIZINI  graničnog prijelaza Rupe policija je 13. prosinca pronašla deset kilograma marihuane u parkiranom kombi vozilu slovenskih registracija, izvijestio je na današnjoj konferenciji za novinstvo načelnik Odjela kriminaliteta droga PU primorskogoranske Božo Barbarić.

Droga se nalazila u dvostrukom dnu, a otkrivena je nakon uhićenja jednog slovenskog državljanina osumnjičenog za krijumčarenje droge na graničnom prijelazu Pasjak.

Slovenski državljanin, rođen 1972. godine, uhićen je prilikom kontrole osobnih dokumenata na graničnom prijelazu Pasjak na temelju ranijih saznanja o njegovoj umiješanosti u krijumčarenje. On se vozio taksijem zajedno s još jednim slovenskim državljaninom koji je, u trenutku kontrole na prijelazu, istrčao iz automobila i pobjegao preko granice na područje Slovenije, naveo je Barbarić.

Barbarić je kazao da se od uhićenoga daljnjim operativnim radom doznalo da je u blizini graničnog prijelaza Rupa kombi s drogom.

Protiv tog slovenskog državljanina nakon saslušanja kod istražne sutkinje Županijskog suda u Rijeci Sajonare Čuline, kao i protiv jednog državljanina Hrvatske rođenog 1956. s prebivalištem u BiH, zasad nedostupnog hrvatskoj policiji, podignute su kaznene prijave. Uhićeni slovenski državljanin nalazi se u pritvoru u Rijeci.

Barbarić je kazao da je droga bila namijenjena slovenskom tržištu, a da potječe iz BiH. Istaknuo je da je riječ o dobro uhodanom lancu o kojem hrvatska policja ima dosta saznanja te da bi u daljnjoj kriminalističkoj obradi moglo biti još kazneno prijavljenih osoba.

(Hina) dsil dd

Pročitajte više