Rimac: Ne nasjedajte na Zovakove laži, on je krivac za malverzacije!

NAKON što je jučer, u razgovoru za Index, Jerko Zovak optužio najvećeg Hajdukovog dioničara, Ivana Rimca, za prevaru tešku deset milijuna eura te je naveo kako je Rimac Hajdukove dionice platio otetim milijunima, Rimac je u našu redakciju poslao otvoreno pismo u kojemu navodi: "Ne nasjedajte na Zovakove laži!".

"Molim vas da ne štetite ugledu sebi i drugim ljudima, nasjedajući na laži koje iznese jedan pojedinac, u ovom slučaju Jerko Zovak", naveo je Rimac, koji je kao dokaz svojim tvrdnjama priložio dokumentaciju u kojoj su vidljivi rezultati policijske istrage u Slavoniji DI. "Sami zaključite jeste li postupili dobro ne provjeravajući istinu izjava koje je gospodin Jerko Zovak iznio. U Slavoniji DI je policija pronašla krivce i optužila ih, a to su gospodin Jerko Zovak, njegov sin Domagoj i gospođa Ankica Majetić, bivša pravnica u Slavoniji DI", poručio je Rimac.

Rimac navodi i kako se na sudu već jasno izjasnio kako "nije kriv za ono za što ga Državno odvjetništvo tereti" te kako je njegova jedina nesreća to što je upoznao Zovaka, koji uokolo o njemu priča laži i blati ga.

U Posebnom izvješću, kojeg je PU brodsko-posavska, 31. siječnja 2007. godine, kao dopunu kaznene prijave od 30. prosinca 2005. godine, proslijedila Županijskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu, navedeno je kako se Zovaka sumnjiči za zloporabu položaja i ovlasti koje je imao kao jedini član Uprave Slavonije DI te protupravno stjecanje veće imovinske koristi, dok se njegova sina, Domagoja Zovaka, sumnjiči za krivotvorenje dokumentacije. Istražni zahtjev protiv Jerka i Domagoja Zovaka, u kojem se, u skraćenom obliku, ponavljaju iste optužbe, Županijsko državno odvjetništvo u Slavonskom Brodu podnijelo je 26. travnja prošle godine. Dokumentaciju iz koje su vidljivi rezultati te istrage, Rimac nije priložio.

I.M.
Foto: Index

Pročitajte više