"roda" pozdravlja porodiljne promjene i upozorava na preostale probleme

Udruga "Roda" pozdravila je svaku pozitivnu promjenu prava majki i upozorila na preostale probleme među kojima najkritičnijim smatra visinu naknade za dodatni porodiljni dopust.

U današnjem priopćenju Udruga ističe da je smanjenje naknada na dodatni porodiljni dopust dovelo do toga da su majke prisiljene na povratak na posao puno ranije bez mogućnosti korištenja predškolskih ustanova.

"Time se narušavaju pravo na rad i pravo na izbor, a upitno je kako to utječe na natalitet", pitaju se iz "Rode".

Ta je udruga izdala priopćenje u povodu izjave predstavnice kluba HSS Ljubice Lalić danas u Saboru kako je tajnica Udruge Roda izjavila da Udruga nikada nije tražila da se vrati trogodišnji porodiljni dopust te da "Rode" svaka dva dana mijenjaju svoje mišljenje.

"Naprotiv, HSS je bio na vlasti kad smo tražili da nas prime i čuju naše mišljenje i nikada za to nije pokazao interes", tvrdi se u priopćenju.

"Roda je jedina nevladina udruga koja se protekle dvije godine borila za prava majki. Održali smo šest prosvjeda na Markovom trgu, okrugli stol te brojne konferencije za tisak i medijska sučeljavanja", kaže se u priopćenju.

(Hina) iluc ln

Pročitajte više