RUGOVA I KOSOVSKA VLADA OSUDILI EKSPLOZIJE U PRIŠTINI

Kosovski predsjednik Ibrahim Rugova najoštrije je je u ponedjeljak osudio sinoćnje eksplozije u Prištini i zamolio građane da budu na oprezu. L



"Ove eksplozije imaju za cilj uznemiriti građane i pokvariti sliku Prištine i Kosova kao sigurnog mjesta. Te kriminalce treba izvesti pred lice pravde", izjavio je Rugova i pozvao građane na oprez.

Kosovska vlada je također osudila svaki oblik nasilja koji ugrožava red i sigurnost na Kosovu i pozvala policiju UNMIK-a da poduzme sve kako bi rasvijetlila taj događaj.

Dvije snažne eksplozije potresle su Prištinu u noći između nedjelje i ponedjeljka, ali nitko nije ozlijeđen, priopćila je u ponedjeljak međunarodna policija UNMIK-a. Eksplozije su izazvane ručnim granatama koje su bačene na zgradu okružnog suda u Prištini i na jednu policijsku postaju. Glasnogovornik UNMIK-a Barry Fletcher rekao je kako napadači za sada nisu poznati. On je međutim dodao kako se pretpostavlja da su napad na zgradu okružnog suda izvršile osobe nezadovoljne nedavnom presudom četvorici bivših pripadnika Oslobodilačke vojske Kosova, koji su kažnjeni s ukupno 45 godine zatvora zbog ratnih zloćina.

(Hina) bb dj

Pročitajte više