RUGOVA I KOSOVSKA VLADA OSUĐUJU NAPAD NA POLICIJSKU POSTAJU

Kosovski predsjednik Ibrahim Rugova i kosovska vlada u subotu su najoštrije osudili eksplozije do kojih je došlo u petak navečer u dvije policijske postaje u Prištini.

"To su teroristički napadi protiv sigurnosti i javnog reda na Kosovu. Zahtijevamo od odgovornih institucija na Kosovu da poduzmu oštre mjere prema počiniteljima tih zlodjela", stoji u Rugovinoj izjavi.

Vlada ocjenjuje da se radi o vandalskom činu uperenom protiv napora i angažiranja demokratskih institucija Kosova i međunarodnih organizacija nazočnih na Kosovu prema stvaranju trajnog mira i sugurnosti.

Dvije ručne granate bačene su u petak navečer na policijsku postaju broj dva u naselju Muhađer Mahala u Prištini pri čemu je izazvana materijalna šteta ali nije bilo žrtava ni ozlijeđenih. Nešto kasnije bačena je i eksplozivna naprava na policijsku postaju broj četiri u naselju Dardania.

Policija vrši intenzivnu istragu u povodu ta dva napada, ali zasad nema vijesti o uhićenjima. U svim su policijskim postajama na Kosovu pojačane mjere sigurnosti.

Pročitajte više