Teška prometna nesreća u Čavlima, poginuo 32-godišnjak

Ilustracija: Sasa Miljevic/PIXSELL

Crni niz teških prometnih nesreća na cestama Primorsko-goranske županije nastavljen je noćas kada se petnaestak minuta prije 1 sata u noći dogodila prometna nesreća s poginulim, i to u Čavlima. Prema informacijama iz PU primorsko-goranske, do nesreće je došlo oko 00.45 u mjestu Čavle, a gdje je na županijskoj cesti smrtno stradao 32-godišnji strani državljanin.

U tijeku je rasvjetljavanje okolnosti pod kojima se zbila nova tragedija, javlja Novi list.

Kao što smo već izvještavali, jučer je oko 9.05 u prometnoj nesreći u mjestu Brod Moravice smrtno stradala 66-godišnja hrvatska državljanka. Nesreća se dogodila kada se vozila automobilom, delničkih registracijskih oznaka, iz smjera Dobre prema središtu Brod Moravica.

Krećući se Ulicom Stjepana Radića, izlaskom iz nepreglednog zavoja u jednom trenutku je izgubila nadzor nad autom te prešla izvan kolnika i udarila u ivičnjak od kojeg se vozilo odbilo, udarilo u zid obiteljske kuće pa na kraju zarotiralo i zaustavilo na kolniku.

Tijelo preminule prevezeno je na obdukciju u Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku Medicinskog fakulteta u Rijeci kako bi se utvrdio točan uzrok smrti, a okolnosti nesreće se i dalje utvrđuju.

Prije tri dana poginuo motorist

Prije tri dana, oko 19.45 na području otoka Krka smrtno je stradao 42-godišnji vozač motocikla. Riječ je o državljaninu Sjeverne Makedonije koji se motociklom, riječkih registracijskih oznaka, kretao državnom cestom 102 u blizini raskrižja za mjesto Vrh, a u smjeru grada Krka.

Očevidom je utvrđeno kako je do nesreće došlo kada je 42-godišnjak u zavoju nepropisno pretjecao automobil, slovenskih nacionalnih oznaka, kojim je upravljao 66-godišnji slovenski državljanin, a budući da je tada nailazio auto iz suprotnog smjera, naglo se vraćao u traku kretanja te udario bočno u navedeno slovensko vozilo.

Pri tome je izgubio nadzor nad motociklom i sletio izvan kolnika te potom udario u betonski rubnik i u kamenje uz cestu pa nastavio kretanje u klizanju motociklom dok se nije zaustavio na metalnom stupu. Od jačine udarca motociklist je pao na tlo s motorom i od zadobivenih ozljeda, nažalost, preminuo na mjestu događaja.

Pročitajte više