Ruska policija istražuje slučaj upotrebe "letećeg magarca" u reklami

RUSKA policija u regiji Krasnodar na jugu zemlje istražuje optužbe za okrutnost prema životinjama na račun jedne marketinške agencije, koja je za potrebe snimanja reklame u zrak poslala magarca vezanog za paraglajder.

Kako prenose ruski mediji, marketinška je agencija magarca vezala za paraglajder i poslala ga u zrak nadajući se da će tako privući posjetitelje na jednu privatnu plažu na Azovskom moru. Svjedoci su policiji potvrdili da je životinja prestravljeno vrištala dok ju je padobran dizao u zrak, a djeca koja su to promatrala prestrašeno su plakala, no unatoč strašnoj sceni, nitko od promatrača nije pozvao policiju.

Vijest je dospjela u javnost nakon što je netko od promatrača snimio nekoliko fotografija i poslao ih lokalnim novinama, potvrdila je glasnogovornica krasnodarske policijske uprave Larisa Tučkova.

Nakon stravičnog leta magarac je sletio u more, nakon čega su ga polumrtvog i prestravljenog izvukli na obalu, javljaju ruski mediji. Vijest je dospjela i do državnih medija, nakon čega je policija pokrenula istragu protiv agencije i lokalnog biznismena, vlasnika privatne plaže, zbog okrutnosti prema životinji.

 

Pročitajte više