"S odgajateljima poput Primorca i Janjića, našoj mladosti se ne piše dobro"

UDRUGA "Zviždač" na čelu s Vesnom Balenović zamjera Ministarstvu znanosti što su zbog incidenta u Makarskoj odmah reagirali, a šute o 600 lažnih svjedodžbi Pučkog otvorenog učilišta u Splitu.

Nije im jasno zašto se cijela Hrvatska digla na noge zbog djece koji su se slikali ispred hinduističkog simbola koji podsjeća na nacističku svastiku, dok o pronevjeri diploma vrijednoj 12 milijuna eura šute.

"Želimir Janjić, državni tajnik za srednje školstvo, zajedno s ministrom Primorcem, odmah je oštro osudio taj čin, te najavio moguće sankcije. Lijepo je, da su se djeca ispričala, ako su nekoga svojim činom povrijedila, jer im to nije bila namjera. Čelnici ministarstva, koje je upravo nadležno za odgoj i obrazovanje te iste mladeži, za taj događaj, jedino nisu iščitali svoju odgovornost. Nije im palo na pamet da bi se trebali ispričati javnosti, za postupke djece, čiji im je odgoj povjeren", poručili su iz udruge.

Napominju kako su u prikrivanju skandala oko lažnih diploma, osim ministra Primorca u državnog tajnika Janjića sudjelovali i pojedini djelatnici Uskoka i Državnog odvjetništva.
 "Zašto o tome šuti premijer Sanader, koji se tako rado zaklinje u borbu protiv kriminala i korupcije?", pitaju se.

Uvjereni su da se hrvatskoj mladosti, ukoliko je budu odgajali tajnik Janjić i ministar Primorac, "ne piše dobro".

J.M.
Foto: Index

Pročitajte više