Sabor: Na početku 6. sjednice - ždrijebanje za redoslijed postavljanja pitanja

JEDNOM novošću, ždrijebanjem redoslijeda za postavljanje zastupničkih upita u Aktualnom prijepodnevu, Hrvatski sabor sutra počinje 6., dvotjedno, zasjedanje.

Članovima Vlade zastupnici će, dogovoreno je, postaviti ukupno 41 pitanje, od toga 15 zastupnici iz Kluba HDZ-a, deset iz SDP-a, po tri iz HSP-a i HSS-a i po jedno zastupnici manjih stranaka.

Pitanja Vladi sutra će, dogovoreno je, postaviti dva zastupnika nacionalnih manjina, jedan na prvom, a drugi na sedmom mjestu.

Zastupnici, kojima klubovi odobre da postavljaju upite, svoja će imena prije sjednice upisati na listiće koje će ubaciti u srebrni pehar iz kojih će ih izvlačiti pomoćnica saborskog tajnika Jadranka Blažević i tako utvrditi redoslijed.

To je privremeno rješenje, a trajno bi trebao ponuditi saborski Odbor za Ustav i Poslovnik.

Za dvotjedna zasjedanja, od 21. do 30. travnja, pred zastupnicima će se naći 30-ak tema, među kojima i politički aspekti inkriminiranih djela u haaškim optužnicama protiv generala Markača i Čermaka.

Podloga za tu temu trebali bi biti zaključci na kojima radi posebna radna skupina.

Saboru bi, najavljeno je, Vlada trebala poslati i Protokol 7 koji definira trgovinske kvote za poljoprivredne proizvode između Hrvatske i zemalja EU-a.

Pročitajte više