Sabor odbio sve oporbene prijedloge

SABORSKA većina danas je redom odbila sve zakonske prijedloge raspravljene u protekla dva dana, a koje su, uglavnom, predložili zastupnici iz oporbenih redova.

Odbačen je tako i SDP-ov prijedlog o uvođenju nulte stope PDV-a na dječju hranu i opremu, novine i radiotelevizijsku pristojbu.

Većina je glasovala i protiv prijedloga zakona o medicinski potpomognutoj oplodnji, što ga je predložio DC-ovac Frano Piplović.

Odbačen je i prijedlog Željka Pavlica da se kroz izmjene Zakona o HRT-u visina radiotelevizijske pristojbe određuje prema prosječnoj plaći po županijama, a ne prema državnom prosjeku, kao i prijedlog osnivanja saborske televizije.

Ovotjedno zasjedanje Sabor je završio imenovanjima članova saborskih odbora. Bivši ministri Andrija Hebrang i Miomir Žužul u radnim su tijelima zamijenili Katarinu Fuček i Daniru Bilić, koje su zamijenili i u saborskim klupama.

Žužul je tako postao članom odbora za vanjsku politiku te za obitelj, mladež i šport, kao i parlamentarnog odbora za stabilizaciju i pridruživanje.

Hebrang će, pak, sjediti u odborima za informatizaciju i medije, za rad, zdravstvo i socijalnu politiku, te za obrazovanje, znanost i kulturu.

S mjesta u saborskim odborima smijenjeni su i bivši HDZ-ovci Vladimir Šišljagić i Ivan Drmić, koji su se pridružili Branimiru Glavašu.

Na mjesto potpredsjednika Odbora za predstavke i pritužbe građana umjesto Drmića imenovan je Tomislav Čuljak, a Šišljagića je u Odboru za rad zamijenio Andrija Hebrang.

Sabor će 14. sjednicu nastaviti u srijedu raspravom o izvješćima o radu pravobranitelja za djecu i o provedbi zakona o dostupnosti informacija.

(Hina) xibob yln

Pročitajte više