SAD: General lucić primio odličje predsjednika busha

Zapovjednik združenog stožera američkih oružanih snaga general Richard Myers u četvrtak je, u ime američkog predsjednika George W. Busha, načelniku Glavnog stožera OSRH generalu Josipu Luciću uručio visoko američko odličje Legiju za zasluge.

General Myers je generala Lucića dočekao s najvišim američkim vojnim počastima u Fort Myeru, u predgrađu Washingtona, i tom mu prigodom uručio visoko američko odličje, Legiju za zasluge, kojom ga je odlikovao američki predsjednik George W. Bush. Nakon svečanosti u Fort Myeru, Myers i Lucić uputili su se u obližnji Pentagon gdje ih očekuje razgovor o bilateralnim vojnim odnosima SAD-a i Hrvatske.

Lucić je u prošle subote doputovao u sedmodnevni službeni posjet Sjedinjenim Državama. Načelnik Glavnog stožera OSRH i njegovi suradnici proteklih su dana posjetili Središnje zapovjedništvo američke vojske (USCENTCOM) u Miami Beachu na Floridi, Zapovjedništvo 7. područja američke Obalne straže, Zapovjedništvo američkih specijalnih operacija (USSOCOM), Središte za obuku pješaštva američke kopnene vojske i Dočasničku akademiju.

Osim s Myersom, Lucić će u Pentagonu u četvrtak razgovarati i s generalom Peterom Schoomakerom, načelnikom stožera američke kopnene vojske, generalom Stevenom Blumom, voditeljem Ureda Nacionalne garde i zapovjednikom Marinskog korpusa generalom Michaelom Hageeom. Lucić će kasnije položiti vijenac na grob neznanih vojnika na američkom nacionalnom groblju Arlington.

Pročitajte više