SAD organizira skup o ulaganju u europske tranzicijske zemlje

AMERIČKA agencija OPIC objavila je u četvrtak u Washingtonu kako će od 9. do 11. ožujka u Bukureštu organizirati konferenciju o mogućnostima za ulaganje u europskim tranzicijskim zemljama na kojoj će sudjelovati i Hrvatska.

Konferencija Korporacije za inozemna privatna ulaganja (OPIC) usmjerit će se na mogućnosti za ulaganja u stanogradnji, turizmu, informacijskoj i telekomunikacijskoj tehnologiji te malom poduzetništvu u Albaniji, Bosni i Hercegovini, Bugarskoj, Hrvatskoj, Češkoj, Estoniji, Mađarskoj, na Kosovu, u Latviji, Litvi, Makedoniji, Poljskoj, Rumunjskoj, Srbiji i Crnoj Gori, Slovačkoj i Sloveniji.

Namjera je konferncije da potakne zanimanje mađu američkim i lokalnim tvrtkama za ulaganje i zajedničke poslovne poduhvate.

OPIC je agencija američke vlade koja pomaže američkim tvrtkama da ulažu u inozemstvu i snosi dio rizika ulaganja. Od osnivanja 1971. pomogla je ulaganje u 150 tržišta u zemljama u razvoju u ukupnom iznosu od 150 milijardi dolara kojima je otvoreno 690.000 radnih mjesta.

Na konferenciji će sudjelovati i američka Export-Import banka, Američka agencija za trgovinu i razvitak, Ministarstvo trgovine i State Department.

Pročitajte više