Samo dva kilometra od mjesta Tošine smrti Makedonka poginula u terencu

NOĆAS se u 3 sata kod Nove Gradiške, na 168. kilometru autoceste Zagreb-Lipovac, dogodila teška prometna nesreća u kojoj je jedna osoba poginula, izvijestila je PU brodsko-posavska.

Kako navodi policija, do nesreće je došlo kada je 19-godišnji makedonski državljanin, koji je upravljao automobilom marke Chevrolet Trailblazer, švicarskih registracijskih oznaka, vozilom prešao na zaustavnu traku i u zanošenju zahvatio travnatu površinu.

Potom je došlo do udara prednjeg dijela vozila u zaštitnu ogradu, nakon čega je uslijedilo višestruko prevrtanje terenca, prilikom kojeg su tri putnice, koje su se nalazile na stražnjem sjedalu, ispale iz vozila.

U nesreći je poginula 41-godišnja Makedonka, dok su teško ozlijeđeni 45-godišnji suvozač te 13-godišnja i 14-godišnja putnica iz Chevroleta. Vozač je u nesreći lakše ozlijeđen. Očevid je izvršio istražni sudac Stjepan Franić, a protiv 19-godišnjeg vozača će biti podignuta kaznena prijava.

Nesreća se dogodila samo dva kilometra od mjesta na kojem je 16. listopada, također u terencu, poginuo makedonski pjevač Toše Proeski.

I.M.

Pročitajte više