Samoborska zadruga branitelja organizirala manifestaciju "Dani poljoprivrede - hrana i zdravlje"

POLJOPRIVREDNO stočarsko voćarska zadruga branitelja Samobor organizirala je dvodnevnu manifestaciju "Dani poljoprivrede hrana i zdravlje" koju je otvorila potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor ponovivši da će Vlada podržati poduzetničke programe hrvatskih branitelja.

"Dani poljoprivrede - hrana i zdravlje", po drugi put se održavaju u Poduzetničkom centru Samobor u Bregani, a cilj je promocija projekta samozapošljavanja hrvatskih branitelja kroz braniteljske udruge.

Zadruga je osnovana prije tri godine i danas okuplja 43 zadrugara. Potpomaže proizvođače koji se bave ekološkom poljoprivredom, stočarstvom, voćarstvom te uzgojem brokule, puževa, bukovača i slično.

Na svečanosti otvaranja ministrica Kosor pozvala je hrvatske branitelje koji imaju poduzetničkih ideja neka se jave u ministarstvo radi projekata za iduću godinu.

Navela je da će Vlada podržati poduzetništvo branitelja kroz dva projekta - program malog i srednjeg poduzetništva u suradnji s Ministarstvom gospodarstva, rada i poduzetništva te kroz projekt pomoći braniteljskom zadrugarstvu. Dodala je da je za prvi projekt u proračunu osigurano oko 11 milijuna kuna, a za drugi oko dva milijuna.

Pokrovitelji manifestacije su Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti te Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva

(Hina) xaš ysšh

Pročitajte više