Sanader: Bandiću kukavico!

PREMIJER se oštro oborio na uzmak Milana Bandića, koji je navodno predložio "skraćivanje procedure" zbog izgradnje dvorana bez natječaja za rukometno SP, da bi nakon kritika iz EU "zaboravio" na svoj prijedlog.

Sanader se na susretu s novinarima nakon što je ugostio slovačkog premijera Roberta Ficu, stigao pozabaviti domaćim izdajnicima: "Kad se sada ovako kukavički povlače, Vlada će u četvrtak ponovno razmotriti prijedlog zakona koji omogućava jednostavniji odabir izvođača i gradnje sportskih dvorana", zaprijetio je kancelar.

Predsjednik Vlade je dodao kako je upravo Bandić prvi predložio zakon o izgradnji rukometnih dvorana za rukometno SP 2009 bez javnog natječaja, kako bi se skratila procedura koja uključuje sitnice kao što su građevinske dozvole. Bandić ovim dobronamjernim prijedlogom nije želio zaobilaziti zakonsku proceduru, nego pomoći da na vrijeme budu gotove dvorane za SP kojem smo domaćini.

"Sastanak s gradonačelnicima gradova domaćina u kojima bi se gradile dvorane bio je organiziran na njihov zahtjev. Tada je gradonačelnik Zagreba prvi predložio donošenje zakona kojim bi se skratile procedure izdavanja raznih dozvola kako bi se dvorane za SP na vrijeme završile", prokazao je Sanader sukonspiratora Bandića, koji naravno sada odlučno negira da je ikada dao takav prijedlog.

Sanader je otkrio da su Bandićev prijedlog podržali i ostali gradonačelnici, dok je Vlada usvajanjem prijedloga njima i Hrvatskom rukometnom savezu ustvari izašla u susret.

Z.A.
Foto: D.P.

Pročitajte više