Sanader: Budućnost Hrvatske u EU ovisit će o snazi našeg gospodarstva

SLUČAJNOST da su sajamske manifestacije "Građenje i opremanje"  otvorene na dan kada Hrvatska očekuje pozitivno mišljenje Europske komisije na svoju aplikaciju za punopravno članstvo u Europskoj uniji možda je znak sudbine, jer je sigurno da budućnost Hrvatske u EU u mnogome ovisi o snazi našeg gospodarstva.

Izjavio je to predsjednik hrvatske Vlade Ivo Sanader nakon obilaska izložbenih prostora po otvaranja pet specijaliziranih sajmova koji se pod zajedničkim nazivom "Građenje i opremanje" održavaju na Zagrebačkom velesajmu.

Kad danas poslijepodne dobijemo pozitivna avis, a zatim u lipnju i pozitivnu odluku Vijeća Europe o statusu kandidata i točan datum početka pregovora, na hrvatskoj će Vladi biti da te pregovore dobro vodi, ali i stvori pravu poduzetničku atmosferu u društvu, jer kada za par godina uđemo u EU, hrvatsko će se gospodarstvo morati mjeriti s konkurencijom puno jačih država i gospodarstava.

Stoga su danas otvoreni sajmovi izvanredna prilika za uvjeriti se da optimizam ima pokriće, kazao je Sanader. Optimizam ima pokriće kad se vide da su hrvatski ljudi inovativni, da se ne predaju i da su usprkos teškim vremenima koja ostavljamo iza nas spremni ići u konkurenciju sa sve jačim zemljama, naglasio je premijer.

Dodavši kako ne poznaje niti jednog pesimista koji je ostvario svoj cilj, Sanader je zaključio kako moramo biti optimisti, ali i realisti, te da je siguran da će današnja odluka Europske komisije, iako neće riješiti sve naše probleme, bitno olakšati put prema EU i snaženje hrvatskog gospodarstva da bi se moglo mjeriti u konkurenciji naprednih zapadnih zemalja.


Pročitajte više