Sanader: Čini se da Račana komunizam još uvijek opterećuje

PREDSJEDNIK Vlade i HDZ-a Ivo Sanader, zamoljen da komentira izjavu predsjednika SDP-a Ivice Račana da se premijer služi komunističkim metodama, rekao je kako nije čuo tu Račanovu izjavu, ali se čini "da Račana komunizam još uvijek opterećuje".

"U mojim izjavama nikada niste čuli da spominjem komunizam, za mene je komunizam prošlost, ali za njega (Račana) još nije", izjavio je Sanader, odgovarajući na novinarski upit prigodom posjeta Agronomskom fakultetu u Zagrebu.

"To što je on mislio ne bih komentirao, jer teško je reći što je on mislio", rekao je premijer dodavši da on (Račan) "jedan dan misli jedno, a drugi dan drugo".

Na novinarsko pitanje je li se u posljednjih nekoliko dana sastao ili razgovarao s predsjednikom Republike Stjepanom Mesićem o parafiranom Sporazumu s Austrijom o nadoknadi štete stranim državljanima, premijer Sanader je odgovorio da nije, jer je Predsjednik bio odsutan, a i da je on bio na putu.

"Predsjednik (Mesić) i ja dobro surađujemo i razgovaramo o svemu i nema nikakvih problema na našoj relaciji", kazao je Sanader.

Zamoljen da komentira danas objavljenu anketu u medijima o padu potpore javnog mnijenja premijeru i HDZ-u - koju je jučer telefonom provela agencija Metron/Vectura, na uzorku od 450 ispitanika - predsjednik Vlade odgovorio je da mu je "puno važnije biti respektiran, nego popularan".

Naglasio je kako podatci o popularnosti kojima on raspolaže govore drugačije.

"U Hrvatskoj moramo poštovati zakone i vladinu prava, za to smo se borili i izborili i to je načelo demokratske države. Kad Ustavni sud povuče svoju odluku i kad zakonodavac promijeni zakon, onda ćemo se ravnati prema tome", kazao je premijer Sanader novinarima.

Pročitajte više