Sanader doputovao u Beč

Predsjednik Vlade RH Ivo Sanader doputovao je u nedjelju poslije podne u Beč gdje će tijekom večeri sudjelovati na konferenciji pod naslovom "Hrvatska Austrija Europa" Europskog foruma Alpbach.

Na tom skupu govorit će se o hrvatskom putu prema EU s političkog i gospodarskog stajališta.

Uz premijera Sanadera na otvorenju konferencije, uz ostale, sudjelovat će austrijski savezni kancelar Wolfgang Schuessel, posebni koordinator Pakta o stabilnosti Erhard Busek i potpredsjednik Austrijske savezne gospodarske komore Richard Schenz.

U radu konferencije očekuje se oko 150 sudionika, a tijekom sljedeća tri dana razgovarat će se o temama: "Hrvatska sa stajališta Europe - Europa s hrvatskog stajališta", "Mogućnosti i rizici tržišta", "Istraživanja i inovacije", "Hrvatska na putu u EU".

Organizator konferencije je Europski forum Alpbach u suradnji s Austrijskom saveznom gospodarskom komorom, Institutom za dunavski prostor i srednju Europu i Austrijsko-hrvatsko društvo u Beču.

Hrvatsko-austrijski gospodarski odnosi u stalnom su usponu, što najbolje pokazuje podatak da je Austrija na prvom mjestu glede stranih izravnih ulaganja u Hrvatsku i njezin četvrti trgovinski partner. Vanjsko-trgovinska razmjena 2003. iznosila je 1,4 milijarde eura, predviđa se da će robna razmjena u ovoj godini iznositi 1,7 milijardi eura što je gotovo 25 posto više u odnosu na prošlu godinu.



(Hina) xspđ ydj

Pročitajte više