Sanader: HDZ će ostvariti Tuđmanov cilj ulaska u Europsku uniju

PREDSJEDNIK Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) Ivo Sanader na predizbornom skupu te stranke u Šibeniku rekao je kako HDZ neće izgubiti ni lokalne, ni iduće parlamentarne izbore, te kako će ostvariti cilj ulaska u Europsku uniju, što ga je u programskim ciljevima stranke Franjo Tuđman postavio još 1989. godine.

Nema alternative, rekao je Sanader, istaknuvši da Hrvatska želi biti za stolom za kojim se odlučuje o njezinoj sudbini i da želi rast standarda, koji se, kazao je, dogodio u svim zemljama koje su pristupile Europskoj uniji. Podsjetio je i da je papa Ivan Pavao II. podupirao hrvatska nastojanja priključenja Uniji.

"Ne treba se bojati da ćemo u toj Europi izgubiti svoj nacionalni identitet. Europsku uniju snažnom čini upravo činjenica da je to zajednica zemalja koje itekako imaju svoj identitet", kazao je Sanader.

"Ako se stranke ocjenjuju po ostvarenim rezultatima, onda s punom odgovornošću mogu reći da u hrvatskoj povijesti veće stranke od HDZ-a nije bilo", rekao je Sanader, pozivajući birače da na lokalnim izborima "uozbilje hrvatsku političku scenu, na kojoj danas ima čak 101 politička stranka".

Obećao je da će Vlada i dalje podupirati projekte lokalnih vlasti u Šibeniku i Šibensko-kninskoj županiji, a posebno značajnim za ovo područje izdvojio je skori dovršetak autoceste Zagreb-Split, kao "ceste starog hrvatskog sna o zajedništvu sjeverne i južne Hrvatske". Dodao je, uz ostalo, da niti jedan radnik Tvornice lakih metala (TLM), najvećeg šibenskog poduzeća koje zapošljava oko 1700 radnika, neće ostati bez posla, te da Vlada podržava program nove uprave TLM-a.

Nazočnima na skupu obratili su se i nositelj liste HDZ-a za Županijsku skupštinu, saborski zastupnik i bivši hrvatski vaterpolski reprezentativac Perica Bukić, te nositeljica liste HDZ-a za Gradsko vijeće Šibenika, aktualna gradonačelnica Nedjeljka Klarić,

Skupu su nazočni bili, uz ostale, potpredsjednik stranke i Hrvatskoga sabora Luka Bebić, ministrica vanjskih poslova i europskih integracija Kolinda Grabar Kitarović, ministar mora, turizma, prometa i razvitka Božidar Kalmeta, te saborski zastupnici HDZ-a sa šibenskog područja.

Pročitajte više