Sanader: HDZ će sigurno pobijediti

HRVATSKA demokratska zajednica održala je danas izborni sabor u 8. izbornoj jedinici, koja obuhvaća dio Primorskogoranske županije i Istarsku županiju, a predsjednik te stranke Ivo Sanader tom je prigodom izjavio da će HDZ izići samostalno na izbore i sigurno pobijediti.

Ustvrdio je kako sadašnja vlast vodi neučinkovitu i katastrofalnu politiku za Hrvatsku i da su "osobe iz te vlasti vrlo vješte u političkom spletkarenju, ali ne znaju voditi zemlju".

Spominjući dodjelu veleposlaničke dužnosti supruzi premijera Račana, te poslove koje je "ministar Čačić dodijelio vlastitim tvrtkama", Sanader je rekao kako je najgore kada se vlast iskorištava za osobne interese i za pomoć rodbini i prijateljima.

Poručio je Ivici Račanu i Zlatku Tomčiću da odrede datum izbora, dodavši da će HDZ nakon dolaska na vlast izraditi izborni zakon u kojem će se znati točan mjesec u kojem će se za četiri godine održati parlamentarni izbori.

Okupljenim članovima i simpatizerima HDZ-a poručio je da ne glasuju za HSS jer to znači glas za SDP. Ustvrdio je da je HSS glavni partner SDP-a jer je toj stranci omogućio da provodi politiku kakva je na djelu.

Sanader je najavio da će u HDZ izraditi kodeks ponašanja i ponuditi ga na potpis svim dužnosnicima na svim razinama vlasti i članovima stranke. Onaj tko ga odbije potpisati, bit će po kratkom postupku izbačen iz vlasti i iz stranke, istaknuo je.

Naglasio je kako će se HDZ potpuno "distancirati od onih koji su zaprljali ime stranke".

Iz predizbornog programa stranke istaknuo je smanjenje nezaposlenosti, poticanjem malog i srednjeg poduzetništva, smanjenje poreza, povećanje izvoza, te jačanje pravosuđa i borbu protiv korupcije.

Govoreći o izbornim rezultatima u 8. izbornoj jedinici, Sanader je rekao da će HDZ osvojiti "dvostruko više mandata nego na izborima 3. siječnja".

Prije izbornog sabora Sanader je rekao novinarima da će nakon dolaska na vlast sastaviti koalicijsku vladu sa strankama centra i desnog centra i da podupire koalicijski sporazum HSLS-a i DC-a.

Pročitajte više