Sanader: HDZ sigurno pobjeđuje

PREDSJEDNIK HDZ-a Ivo Sanader ustvrdio je danas će ta stranka sigurno pobijediti na idućim izborima i imati mandat za sastavljanje nove Vlade zajedno s partnerima, strankama centra i desnog centra.

"Istraživanje američkoga IRI-ja HDZ-u daje 28 posto glasova, a prema istraživanjima koja provodi sama stranka, HDZ dobiva od 35 do 36 posto glasova", rekaoj e Sanader pred oko 800 članova stranke iz Šeste izborne jedinice, iz Sisačko-moslavačke županije, dijela Zagrebačke županije i dijela grada Zagreba.

Sanader se "u ime članova HDZ-a i hrvatskog naroda" ispričao novome papinskom nunciju u Hrvatskoj Franciscu Javieru Lozanu "što ga prilikom službenog dolaska u Hrvatsku (u srijedu) u zagrebačkoj zračnoj luci nije dočekao nitko ispred državne vlasti, što je suprotno diplomatskim pravilima".

Takav postupak državne vlasti Sanader je ocijenio "skandaloznim i sramotnim", dodajući kako je to "još jedan od razloga da Račanu i njegovoj koaliciji građani na izborima 23. studenoga daju crveni karton i kažu zbogom".

Osudio je odnos sadašnje vlasti prema hrvatskoj dijaspori, posebice prema Hrvatima u BiH, ističući da je "Račanova Vlada dijasporu ponizila i izolirala".

Upozorio je da hrvatska država još, 40-ak dana prije izbora, "Hrvatima u dijaspori nije omogućila da izađu na izbore 23. studenoga", napominjući da "postoji opasnost da uopće neće moći glasovati". "Ako bude trebalo, HDZ će organizirati prijevoz da svi Hrvati u dijaspori mogu glasovati jer je svaki glas važan za budućnost Hrvatske", rekao je Sanader.

Na konferenciji za novinare uoči Sabora priopćeno je da su cjelokupno sisačko-moslavačko Županijsko vijeće HIP-a i sisačka Gradska organizacija HIP-a, te dio Zajednice branitelja HB-a te županije i dio petrinjskoga Gradskog odbora HB-a prešli u HDZ.

Pročitajte više