Sanader i Friščić bratski podijelili Podravku: Od srca srcu

NA DANAS održanoj sjednici Nadzornog odbora donesen je i prijedlog odluke o razrješenju  dosadašnjeg sastava NO-a, a predloženi su novi članovi: Karmen Antolić (članica županijske organizacija HSS-a Koprivničko-križevačke županije), Nikola Gregur (bivši župan i član HDZ-a), Damir Kovačić (autor HSS-ova programa Preporod sela), Branko Vuljak (blizak Damiru Polančecu i HDZ-u) te dosadašnji prvi čovjek Podravke Darko Marinac.

Recimo i kako je Nadzorni odbor donio prijedlog odluke o izboru Branka Vuljaka na mjesto predsjednika Glavne skupštine Podravke  te Tome Trošelja na mjesto njegova zamjenika. Iako je u izboru članova Nadzornog odbora Podravke vidljiva "bratska podjela" između HDZ-a i HSS-a vrijedi još jednom podsjetiti kako je šef seljaka, Josip Friščić, prije desetak dana demantirao dogovor stranaka o podjeli Podravke.

Tada je kazao kako su te dvije stranke samo razgovarale o "o efikasnosti Podravke i o novim akvizicijama te širenju tržišta". Isto to učinio je i potpredsjednik Vlade Damir Polančec demantirajući kako iza smjene Marinca stoji dogovor te dvije stranke.

Podsjetimo, Darko Marinac osam je godina bio predsjednik Uprave Podravke, a kako smo pisali  objašnjenje tog neočekivanog obrata, prema nekim glasinama, leži u činjenici da je Marinac "čovjek predsjednika Stjepana Mesića", a s obzirom da je "HDZ krenuo u obračun s ljudima bliskim predsjedniku", nije se pitalo za cijenu koju treba platiti za njegov odlazak. Po drugoj teoriji Podravka je davno dogovorena koalicijskim dogovorom između HSS-a i HDZ-a.

I.Ć.
Foto: Index

Pročitajte više