Sanader: Mesić se boji HDZ-a, a ne HDZ Mesića

PREDSJEDNIK HDZ-a i Vlade Ivo Sanader rekao je danas na izbornoj konvenciji Mladeži HDZ-a, komentirajući predsjedničku utrku koja još nije službeno počela, da se HDZ ne boji ničega, pa ni aktualnog predsjednika države i predsjedničkog kandidata Stjepana Mesića.

Ocijenio je da je Mesić svojom nedavnom izjavom pokazao da se boji HDZ-a i da je napadom na njegovu predsjedničku kandidatkinju neočekivano rano pokazao veliku nervozu.

"Bude li predsjednička kampanja prljava, spremni smo pozvati na fer i afirmativnu kampanju", poručio je Sanader. Najavio je da će Vlada izbore raspisati u studenome i da će se najvjerojatnije održati 2. siječnja 2005. kako se ne bi održavali za božićnih blagdana.

Članovima Mladeži HDZ-a Sanader je rekao da je HDZ najrelevantnija politička snaga hrvatskog naroda, te ih je pozvao da u predsjedničkoj utrci pridonesu pobjedi HDZ-ove kandidatkinje. Objašnjavajući zašto je stranačko vodstvo odlučilo kandidirati upravo zamjenicu predsjednika stranke Jadranku Kosor na predsjedničkim izborima, Sanader je rekao da je ona svojim angažmanom i pomoći najpotrebitijima i najugroženijim društvenim slojevima pokazala da ispred politike uvijek treba biti čovjek. Sigurni smo, istaknuo je, da će ona upravo zato pobijediti bez obzira na rezultate anketa koje objavljuju mediji.

Prigodno je podsjetio na ono što je učinjeno u proteklih 15 godina, od utemeljenja stranke pod vodstvom dr. Franje Tuđmana, do uspostave, osamostaljenja i obrane hrvatske države. Poručio je Mladeži HDZ-a da je Hrvatska danas ravnopravna članica međunarodne zajednice i da samostalno odlučuje o svojoj sudbini, te da je njezin ulazak u Europsku uniju prilika za prosperitet, a ne opasnost.

Jadranka Kosor, počasna predsjednica Mladeži HDZ-a, rekla je kako vjeruje da će pobijediti na predsjedničkim izborima. Najavila je, među ostalim, da će se u izbornoj utrci zauzeti i za smanjenje proračuna Ureda predsjednika Republike za 30 do 40 posto u korist mladih ljudi i srednjoškolaca. Najavila je i veću skrb za obitelji s osmero i više djece, te se zauzela za vraćanje dostojanstva hrvatskim braniteljima.

Pročitajte više