Sanader na proslavi 13. obljetnice HDZ-a Karlovačke županije

PREDSJEDNIK Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) dr. Ivo Sanader kazao je večeras u Karlovcu da će ta stranka na predstojećim parlamentarnim izborima osvojiti oko 35 posto glasova, istaknuvši da je to realna procjena koju potvrđuju i rezultati nedjeljnih izbora u Virovitici.

Na proslavi 13. obljetnice HDZ-a Karlovačke županije, održanoj u dvorana s osamsto sjedećih mjesta koja nije bila dovoljna da primi sve članove i simpatizere HDZ-a pa je više stotina njih ostalo stajati u dvorani i izvan nje, Sander je rekao da ga večerašnji zanos skupa u Karlovcu podsjeća na 1990. godinu.

HDZ će osvojiti oko 35 posto glasova i s još jednom ili dvije stranke centra ili desnog centra formirati hrvatsku vladu, rekao je Sanader dodavši da jedino nakon izbora ne bi koalirali sa SDP-om i HNS-om.

Na proslavi su bili i zamjenica predsjednika HDZ-a Jadranka Kosor, predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a u Saboru Vladimir Šeks i glavni tajnik HDZ-a Branko Vukelić te mnogobrojni stranački uglednici i gosti iz nekoliko županija. Osim župana Vlade Jelkovca i suradnika koji su članovi HDZ-a na skupu su bili i predsjednici županijskih organizacija HSS-a, HSLS-a, HSP-a, HČSP i DC-a.

Nekoliko je govornika najavilo da će HDZ ako osvoji vlast, uz ostalo, izmijeniti Zakon o braniteljima i vratiti ukinute povlastice rodiljama, djeci i obiteljima, te preimenovati područja posebne državne skrbi u područja posebnih hrvatskih interesa, a najavljena su i veća prava iseljenoj Hrvatskoj.

Sanader je kao nacionalni interes istaknuo potrebu poboljšanja porezne politike i gospodarskih uvjeta za prosperitet malog i srednjeg poduzetništva. Naglasio je i da će HDZ-u potpora izvoznicima biti na prvom mjestu, ali smatra da se ona ne treba temeljiti na slabljenju tečaja kune, što zastupaju mnogi, pa čak i pojedinci u HDZ-u, rekao je Sanader.

(Hina) vh mć

Pročitajte više