Sanader na RAI-u kao na HTV-u: Dobro se borimo s krizom, a u EU smo 2010. godine

"NE ZNAMO još kakve će domete imati ekonomska kriza, ali Hrvatska se s krizom za sada suočava vrlo dobro", kazao je premijer Ivo Sanader u intervjuu za talijansku državnu televiziju RAI nakon razgovora s kolegom Silviom Berlusconijem dodajući kako je Hrvatska do sada dosta dobro prolazila kroz financijsku krizu. Sanader je govoreći o budućnosti Hrvatske spomenuo i kako bi se naša zemlja mogla naći u Europskoj uniji za dvije godine.

"Što se ekonomskog dijela krize tiče, donijeli smo deset mjera protiv recesije prije desetak dana, a sada je u tijeku primjena istih", kazao je Sanader za RAI najavljujući rebalans proračuna te jačanje Hrvatske banke za obnovu i razvoj s 400 milijuna eura koje će se naći na stranom tržištu. Riječ je o, pojasnio je Sanader, poticanju malog i srednjeg poduzetništva, poljoprivrede i turizma.

Što se turizma tiče, Sanader se pohvalio resornim ministarstvom istaknuvši kako je Bajsov resor dobio zadatak da do kraja mjeseca donese "akcijski plan" za ovu turističku sezonu. Prema Sanaderu, očekuje nas dobra turistička sezona.

Sanader je u razgovoru za državnu televiziju ponovio kako će Hrvatska ući u NATO savez 3. travnja i to na summitu u prigodi 60. obljetnice Saveza, a ponovio je i kako treba riješiti međusobna pitanja Hrvatske i Slovenije ali to ne smije ometati hrvatske pregovore s Europskom unijom.

M.M.
Foto: AFP

Pročitajte više